Blue Lagoon

A Kék Lagúna Comino sziget fő attrakciója, ahova turisták ezrei özönlenek. A Málta és Gozo között található parányi szárazföld fehér homokos partszakasza valóban ámulatba ejtő. A kristálytiszta tenger és a varázslatos beach kihagyhatatlan, ha Máltán jársz.

A Comino sziget másik látványossága a Crystall Lagoon, ami szintén meseszép.

Azúrkék tenger, fehér homok

Zsúfolt Comino

Comino-ra gyakran járnak kompok és katamaránok, amivel gyorsan oda tudsz jutni, illetve Máltán hajót bérelve lehet a szigetre jutni és körbejárni azt. A nyári szezonban turisták lepik el a kis sziget leglátványosabb sziklás partszakaszát, ahol ilyenkor egy gombostűt sem lehet leejteni.

Ha van szabad hely, és nem írtózol a heringek módjára egymás mellett napozó embertömegtől, akkor a strandon tudsz napernyőt bérelni.

Beach koktél

Comino gyakorlatilag lakatlan, nincsenek éttermek, az ennivalót a Blue Lagoon felett kanyargó ösvényen sorakozó Food truck-eknél lehet beszerezni. A parton kaphtató ananászba töltött koktél jól esik a perzselő napsütésben.

A sziklás szigeten túrázgatva szebbnél szebb öblöket találhatsz, ahol megmártózhatsz a kristálytiszta tengerben. Érdemes azonban körültekintően úszkálni, mert a medúzák is megtalálják ezeket a hangulatos helyeket és előszeretettel simogatják a vízben lubickolókat.