Málta

PálMáltán

KEVÉS DUMA SOK KÉP

Hasznos és haszontalan szösszenetek Máltáról

Egy elragadó sziget amit ugyanúgy lehet imádni, mint utálni. Ha sikerül elfogadnod, hogy itt nem minden a terveidnek megfelelően alakul és akár a megszokott dolgok ellenkezője is megtörténhet, akkor fogod megtalálni Málta valódi arcát. Az olykor meghökkentő máltai furcsaságok színezik majd ki a napjaidat ezen a parányi szigeten.

A napfényes káoszban élvezheted a rengeteg látnivalót, a tenger örömeit, a csodás történelmi városkák hangulatát.

Málta nyaralás Valletta

PálMáltán

Ha kíváncsi vagy Málta rejtett partjaira, ahol káprázatos látványban gyönyörködhetsz, vagy ötleteket gyűjtesz a máltai nyaralásodhoz, akkor lapozz bele a blogomba.

Itt megtalálhatod a legszebb helyekről készített képes összefoglalóimat, és számtalan hasznos információt a máltai útiterv összeállításához. A turisták körében népszerű és felkapott látnivalók mellett elvezetlek olyan lélegzetelállító tájakra is, amelyek hiányoznak az útikönyvekből. Bemutatom a máltai programokat, a helyi érdekességeket, különlegességeket.

Blog

Málta

PálMáltán

Máltán élő fényképészként tárom eléd a sziget jellegzetességeit, bemutatom a közismert és az eldugott látnivalóit. Olyan helyekre is elkalauzollak, ahová a turisták csak elvétve tévednek. A gyönyörű tengerpartok és az ódon hangulatú városok képei mellett fotóimmal mesélem el máltai fesztiválok, programok hangulatát, és nyújtok bepillantást a máltai hétköznapokba.

Ha Máltán jársz és nem csak szelfiket, hanem professzionális családi képeket, portrékat is szeretnél ezeken a csodás helyeken, akkor keress bizalommal.

Kellemes nézelődést, találkozzunk Máltán!

Látnivalók

beach

Érdekességek

Időjárás

Ezt látnod kell!
Új epizódok a vlogban.

Video

Sunny Beach

Az élet Máltán

NAPSÜTÉS & TENGER

Mi vár rád, ha Máltára érkezel?

 • Nyáron szinte mindig süt a nap. Tavasszal és ősszel a zöldebb, virágosabb arcát mutatja a sziget és a nyári kánikula helyett kellemes napsütésben lehet élvezni a lenyűgöző tájakon történő barangolást, a máltai utcácskákon való sétálgatást.
 • A sziget bár apró, mégis rengeteg látnivalót tartogat a repülővel, vagy hajóval ide érkező turisták számára.
 • Angol nyelven szinte mindenki beszél.
 • A tömegközlekedést kizárólag buszokkal oldották meg, Máltán nem találsz vonatot, villamost, trolit, metrót, autópályát. Annak ellenére, hogy a busz közlekedés jól szervezett, és szinte minden népszerű helyre, látványosságra, strandra el lehet jutni busszal, mégis számolni kell azzal, hogy gyakran késnek, vagy kimaradnak járatok.
 • A taxik, Bolt, eCabs elérhetőek Máltán, és nem túl drágák.
 • Autó bérlésnél számolni kell azzal, hogy Máltán bal oldali közlekedés van, és a gépjármű vezetésből nem remekelnek a helyiek sem, hát még a szokatlan oldalon való haladással küszködő turisták. Mindezt megspékeli a valóban nagyon szűk utcákon történő átsuhanás, néha még egy autó is alig fér el.
 • A parkolás ingyenes, néhol kérnek adományt az önkéntes parkolóőrök. A zsúfolt városokban, felkapott helyeken vadászni kell a parkoló helyekre.
 • A legtöbb strand sziklás, de van néhány homokos beach. A kristálytiszta vízben való lubickolást néha megzavarhatják a medúzák. A csípésre jó ha van nálad egy kis ecet.
 • A csapvíz íze nem túl kellemes, de iható, leginkább szűrve. Kényesebbeknek kapható ásványvíz.
 • Az elektromos hálózatra való csatlakozást a brit behatások nyomán spéci dugaljakkal valósítják meg Máltán. Vagyis átalakító ajánlott a konnektorokhoz.
 • Az itt élő nemzetek változatosságának köszönhetően sokféle étterem található. A helyi gasztronómia nem hagyott maradandó nyomot a nemzetközi mezőnyben, de azért van egy-két jó fogás (pl. pastizzi).
 • Ritkák a nagy bevásárló központok, bolthálózatok.
 • Szinte minden üzletben, étteremben tudsz fizetni bankkártyával, még a buszon is (ha működik a terminál).
 • Az emberek kedvesek és segítőkészek. A Máltán élő, nem kis számú expat közösség garantálja a bőrszínek és arcvonások változatosságát.

Hello

11 + 11 =

Üzenet tőled nekem