Strandok Máltán

Málta valójában egy szabadstrand a földközi tenger közepén. A szigetet körbejárva rengeteg helyet találhatsz, ahol úszhatsz a kristály tiszta tengerben. A partok töbsége sziklás. Akad azonban néhány gyönyörű homokos beach is, ahol viszont számolnod kell a zsúfoltsággal.

Türkizkék tenger és napsütés

Blue Lagoon

 

A Málta talán legfelkapottabb helye a Kék Lagúna. A Málta és Gozo között található parányi szárazföld fehér homokos partszakasza valóban ámulatba ejtő. A kristálytiszta türkizkék tenger és a varázslatos beach vár itt rád. A Comino sziget másik látványossága a Crystall Lagoon.

St. Peter’s Pool

 

Marsaxlokk közelében található ez természetes medence. Busz sajnos nem visz ide, így ha nem akarsz fél órán át a tűző napon bandukolni, akkor marad az autó. St. Peter’s Pool legnagyobb vonzereje a sziklaszirtről való ugrálás, akár egy-két szaltóval is megspékelve. A káprázatos környezet mellett a napozás közben jó látványosság ez az atrakció. Főszezonban elég zsúfolt, hűsítő árnyékról csak álmodni lehet. Egy kisebb büfé van a szikla tetején.

Paradise Bay

 

A sziget legészakibb részén , Cirkwwa-tol nem messze találod. Inne már Gozót is láthatod. Sajnos ide is leginkább kocsival lehet eljutni, a buszmegállótól még sokat kell kutyagolni. A homokos strand valóban meseszép, már ha látod egyáltalán a fetrengő turisták százaitól. A világos homoknak köszönhetően a tenger ámulatba ejtő. A parton egy hangulatos étterem csodás kilátással biztosítja az étkezési lehetőséget. Egyik kedvenc, az elő- és utószezonban.

Riviera Beach – Tuffieha

 

Málta észak-nyugati részének gyöngyszeme. Sárgás homokos tengerpartról, káprázatos látvány tárul eléd. A strandtól pár lépésnyire áll meg a busz, de hogy ne legyen olyan mosolygós az arcod, iszonyat hosszú lépsősoron kell felszenvedned magad a strandolás végeztével. De megéri! A naplemente csodaszép erről a partról. Közvetlenül a strandnál van étterem, remek koktélokkal. Számomra No1.

Golden Bay

 

Nagyon népszerű homokos strand Málta észak-nyugati tájékán. Egy túra ösvény köti össze a Riviera-val. A közelben hotel, napágyak, éttermek és busszal is könnyedén elérhető. Mivel a strand elég nagy, a szép számú napimádó jól elfér még a szezonban is. Gyermekes családoknak is megfelelő.

Sziklás partok

 

A sziget szinte minden részén találsz fürdésre alkalmas partszakaszokat. Ezek többségében sziklás helyek, ahol a tömeget elkerülve, akár magadban is fürödhetsz a tengerben.

Városi part szakaszok

 

Minden sarkon strandolhatsz.

Pembroke Pool

 

A sziget nyugati partján, Saint Julian’s közelében található a máltaiak titkos kis fürdőhelye, ahol kristálytiszta víz vár rád az öblökben. Itt ne számíts se étteremre, se árnyékra, ez egy nomád strand.

Coral beach

 

Varázslatos öböl, amit Málta északi csücskében, L-Ahrax környékén lelhetsz. Ha egy kicsit tovább sétálsz a sziklaszirten és figyelsz a lábad elé, akkor fedezheted fel a Coral Lagoon-t, a mesébe illő természeti képződményt. A kráterhez hasonlító mélyedésben bámulatosan tiszta a víz, ahova a tenger felől található apró hasadékon lehet bejutni.

St. Tomas Bay

 

Ha Málta déli részén jársz, akkor Marsaskala mellett találod ezt az öblöt, ahova zömében csak a helyi máltaiak járnak.

Qawra Point beach

 

A Salina Bay egyik nagyon védett kis sziklás öble az Aquarium mellett. 

Sliema Tigne Beach

 

A félsziget végén pazar kilátással a tengerre és Vallettára.

Imgiebah Beach

 

Mellieha közelében rejtőző eldugott strand, homokos és sziklás szakaszokkal

Hajóról…

 

Ha van lehetőséged, akkor semmiképpen se mulaszd el kis hajóval körbejárni a partokat. Hidd el, felejthetetlen élményben lesz részed! Arról nem is beszélve, hogy olyan öblökben is fürödhetsz, ahova máskülönben nem tudsz eljutni.

Hullámok

 

Szelesebb időkben bizony méretes hullámokban ringatózhatnak a vakmerőbbek.

Wied il-Għasri

 

Gozó északi tájékán kihagyhatatlan érdekesség ez a kis fjord.

Xlendi Bay Gozo

 

Gozón járva több hasonló tengerparti városkát is találsz, ahol hangulatos öblök várják a strandolni vágyókat.

Beer Bay