Coral Lagoon

Lélegzetelállító természeti képződmény Málta északi partvidékén, amit nem csak felülről érdemes megcsodálni. Gugli nélkül nem könnyű megtalálni, mivel a kopár sziklás terepen csak akkor fogod észrevenni, hamár majdnem beleestél a káptázatos lyukba. A kristálytiszta víz bámulatos színekben tündököl.

Málta gyöngyszeme

Beúsztunk a barlangba

Letekintve a szikla hasadékba, ellenállhatatlanul vonzott a látvány. Itt úszni kell! A peremről leugrani nem tűnt jó ötletnek, és ezt a véleményemet a közelben lévő tábla is megerősíteni látszott. Szóval két lehetőség adódik.

Az első, hogy kicsit tovább sétálva le kell ereszkedni a sziklás parton és a tengerbe ugorva kell megkerülni a part ezen részét. Vagy hajóval, kajakkal kell erre járni, és felkutatni a rejtett kis öbölből nyíló rejtett hasadékot, ahol a csapkodó hullámok között lehet beúszni a barlanga.

Ha sikerül elkerülnöd, hogy nekivágódj a cseppet sem szimpatikus hasadék szikláinak, akkor bent már valami mennyei csoda vár rád. A kaland viszont elég kockázatos, szóval a nem ajánlott kategóriába tartozik.