Gozo látnivalók

Gozo bővelkedik látnivalókban, természeti szépségei elvarázsolnak minden ide látogatót. Érdemes legalább egy egész napot rá szánni, hogy a parányi sziget csodás tájait felfedezhesd. A káprázatos öblökkel tarkított sziklás partvonal és az apró városkák mellett homokos strandot is találhatsz itt.

Gigantikus sziklaszirtek

Komppal a szigetek között

Máltáról komppal lehet átjutni Gozora ami Cirkewwa és Mgarr között rendszeresen közlekedik. Fizetni csak a Máltára történő visszaúton kell.

Homokos strand

Gozo észak keleti részén található Ramla Bay az egyik legkedveltebb strand. A homok kicsit vöröses árnyalatú ebben az öbölben. Nyáron meglehetősen sok turista sütteti itt a hasát.

Rotunda St. John

Xewkija városkában található Gozo legnagyobb temploma. 75 méter magas és 28 méter átmérőjű kupolája lélegzet elállító.

Ta’ Pinu bazilika és szentély

Gozo egyik leglátványosabb temploma a Ta’ Pinu Boldogasszony nemzeti kegyhely.

.

Salt Pans

A több mint 300 éves sólepárló különleges látvány Gozo partján. Ezekben a tálca szerűen kialakított mélyedésekben még a mai napig is kézzel gyűjtik össze az elpárolgó tengervízből maradó sót.

Naplamente Gozon

Gozo észak-nyugati részén található Dwejra Bay gigantikus sziklaszirtjei a lemenő nap fényében igazán impozánsak. Az Azure Window maradványai mellett a parton végig sétálva ámulatba ejtő látványban lehet részünk.