Notte Bianca

Minden október első szombatján kerül megrendezésre  az egyik legnagyobb máltai művészeti- és kultúrális fesztivál Vallettában. Az ingyenes rendezvény ideje alatt a főváros utcáit és tereit látványos műsorok, koncertek, zenés felvonulások teszik hangulatossá. A Notte Bianca éjszakáján kinyitják kapuikat a múzeumok, paloták, templomok, közintézmények.

Fergeteges karneváli hangulat Valletta utcáin

Megtelt

Nem kis meglepetésünkre rengeteg ember gyűlt össze, akik mind a Notte Bianca-ra jöttek. Valletta kapujára ki lehetett volna tenni a „MEGTELT” táblát. Mi az esti program nyitányaként szemügyre vettük a Triton szökőkút mellett kiállított a régi máltai buszokat.

Útvonalak

A rengeteg látnivalót különféle tematikák alapján útvonalakra fűzték fel a szervezők. Ha valaki szereti a tervszerűséget, akkor ezeken végig sétálva élvezhette a programokat. Mi (mellőzve minden szervezettséget) belevetettük magunkat a hömpölygő tömeg sodrába és ide-oda csapódva véletlenszerűen bámészkodtunk ahol kedvünk szottyant.

Minden nyitva

A Notte Bianca éjszakáján besétálhattunk többek között a máltai tőzsdére, a nemzeti bankba, szétnézhettünk a miniszterelnöki palotában, a parlamentben és számtalan múzeumban. A város ilyenkor egyedi megvilágítást kap, a Barrakka Garden is különleges fényben tündökölt.